Le pâté aux pommes de terres

15. 04. 2015     sekce: Úspěchy žáků     autor: Lenka Preňková     tisk: tisk článku

U příležitosti festivalu Dny Frankofonie 2015 pořádala Alliance Française Ostrava spolu s AHOL SŠ gastronomie gastrosoutěž, která se uskutečnila ve středu 8. dubna 2015 na AHOL SŠ gastronomie v Ostravě-Vítkovicích.


Naši školu reprezentoval v této soutěži tříčlenný tým v tomto obsazení: Martina Pitrunová, Tereza Pavlová a Gabriela Hrušková. Vše dokumentovala Sabina Sehnalová.


Týmy měly 90 minut na to, aby na místě připravily 4 porce hlavního chodu. Povinnou společnou ingrediencí byly brambory.


Soutěžní týmy měly navíc dva úkoly:
- připravit před soutěží prezentační plakát ve francouzštině v rozměru A3, na kterém představily svůj recept
- předvést před odbornou porotou, ve které zasedali mistři kuchaři a odborníci na francouzský jazyk, krátkou prezentaci pokrmu a postupu jeho výroby ve francouzštině.

Porota hodnotila:
- chuť připraveného pokrmu
- estetickou úpravu pokrmu na talíři
- originalitu pokrmu a jeho vztah k francouzské kuchyni
- kvalitu prezentačního plakátu
- představení pokrmu před jeho konzumací.

Naše děvčata si obratně poradila se všemi částmi soutěže a vydobyla si tak čtvrté místo, navzdory velké konkurenci.

Byli jsme jedinou základní školou mezi gymnázii.

Félicitations !

 

Fotogalerie

 
 

Nejčtenější články